Rusten kommer ind allevegne – det gør vores rustbeskyttelse også

Teknologisk Institut anbefaler, på baggrund af erfaringer fra Værksteds Kontrol Ordningen vedr. Rustbeskyttelse, at følgende væsentlige punkter overholdes i forbindelse med rustbeskyttelse af biler.

At nye biler køres direkte efter købet af det nye køretøj, til supplerende rustbeskyttelse på et VKO-R godkendt rustbeskyttelsescenter. Du får mest mulig nytte af, at den første supplerende rustbeskyttlse udføres, når bilen er så ren som muligt.

Behandlingstidsrumm et bør strække sig over to dage. Det er vigtigt, at beskyttelsen får lov at efterhærde nogle timer på bilen, inden den kører ud på måske våde og fedtede landeveje.

Bilens rustbeskyttelse bør kontrolleres hvert andet år. En behandling holder typisk 1 – 2 år afhængig af bilens stand og kørselsmønster.

Supplerende beskyttelse anbefales ligeledes til galvaniserede biler. Undersøgelser viser, at galvanisering – forzinkning – ikke er lig med garanti mod rust.

OBS: Rustbeskyttelesbehandlingen kan foretages hele året. 

Dette foretages ved undervognsbehandlingen

  • Afdækning af interiør, som rat, måtter, gearstang, sæder, sikkerhedsseler og bagagerum.
  • Demontering af detaljer iht. sprøjteanvisning.
  • Afmontering af inderskærme og afdækning eller afmontering af hjul.
  • Afdækning af skivebremser.  

Højtryksrens af undervogn med varmt vand, der fjerner salt og urenheder som sidder i sprækker på undervognen. Samtidig fjernes evt. løs PVC med spartel.Undervognen undersøges. Ved gennemtæringer kontaktes bilejeren og behandlingen standes forløbig.

Bilen tørres på mekanisk tørreanlæg eller tørrer under ventilation natten over. Påføring af lakbeskyttelse for ikke at beskadige vokslaget på lakken. Boring af nødvendige huller efter sprøjtediagram. Tågesprøjtning med specialmundstykke i alle hulrum.

Påføring af tyndt lag behandling på undervogn. Påføring af slidlag til beskyttelse af det tynde lag behandling. Montering af propper påført behandlingen i borede huller samt genmontering af demonterede dele. Efterklargøring og kontrol af det udførte arbejde. 

Kontakt os for priser

Kent Lopdrup Rasmussen – 22 25 14 97

mail@favrskovbilpleje.com